Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio

Leisure pavilion entrance. Image © Peiru Yin Leisure pavilion entrance. Image © Peiru Yin
  • Architects: Yin Peiru Architecture Studio
  • Location: Zhangpu, Zhangzhou, Fujian, China
  • Leader Designer & Team: Peiru Yin, Sen Li, Xiangpeng Chen, Weiyong Wu
  • Partners: Construction Drawing : Fujian minnan Architectural Design Co., Ltd.
  • Clients: Abstract Gallery Travel Ltd
  • Area: 285.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Peiru Yin
Looking at the entrance from the sea shore. Image © Peiru Yin Looking at the entrance from the sea shore. Image © Peiru Yin

Text description provided by the architects. The “Abstract Gallery” is the core scenic spot of Longmei Bay Tourist Area in Zhangpu, and is a coastal landscape of sea erosion weathered granite. There are many beautiful and magical stones in the scenic area, and the scenery is unique and beautiful.

view from square to Leisure pavilion and canopy. Image © Peiru Yin view from square to Leisure pavilion and canopy. Image © Peiru Yin

The scenic spot exit is located on the southwest side of the “Abstract Gallery”. The main functions are sale, duty, toilet, leisure, waiting, and the carport used to park the battery car. There are 3 main starting point of the design: 1. which form is chosen to meet the requirements of functional logic and modeling logic. 2. Which material is chosen to meet the requirements of formal logic and environmental logic. 3.How to use the scale to coordinate the relationship between nature and artificial environment?

Looking at the buildings from inside the scenic area. Image © Peiru Yin Looking at the buildings from inside the scenic area. Image © Peiru Yin
Canopy for parking battery cars. Image © Peiru Yin Canopy for parking battery cars. Image © Peiru Yin

The main design strategies are as follows:
The building is divided into four small volumes, which are wooden kiosks, toilets, rectangular semi-open-air leisure pavilions, and canopies for parking. The design places the bathroom and canopy on the west side of the road, and the kiosk and pavilion are placed on the east side of the road to form a exit plaza with a sense of place.

Site Plan Site Plan

The main building has only one floor. It not only achieves functional requirements efficiently, but also further enhances the sense of enclosure of the exit space. In addition, each building creates a dialogue relationship and creates a rich spatial level by giving them a certain tendency to move.

Leisure pavilion. Image © Peiru Yin Leisure pavilion. Image © Peiru Yin

The main natural features in the “Abstract Gallery” are the sea, the casuarina forest, and the yellow-brown weathered granite.

Looking eastward in Leisure pavilion. Image © Peiru Yin Looking eastward in Leisure pavilion. Image © Peiru Yin
Leisure pavilion interior. Image © Peiru Yin Leisure pavilion interior. Image © Peiru Yin

Considering the current state of the natural landscape, the building achieves harmony with the natural environment by using rust red weathering steel, light gray clear water concrete, maroon wood, black iron oxide colored cement, etc.

Plan and Elevation Plan and Elevation
Plans Plans

The design controls the height of the building to adapt to the low surrounding natural environment. The wooden kiosk has a height of 2.5 meters, the public bathroom has a height of 3.2 meters, the rectangular semi-open leisure pavilion has a net height of 2.6 meters, and the concrete canopy has a minimum height of 2.5 meters.

Leisure pavilion. Image © Peiru Yin Leisure pavilion. Image © Peiru Yin

The new structure seems humble and respects natural setting, achieving a high degree of harmony between human and nature.

the toilet and canopie for parking. Image © Peiru Yin the toilet and canopie for parking. Image © Peiru Yin
Exit square. Image © Peiru Yin Exit square. Image © Peiru Yin