Lazard Avenue by Catlin Stothers Design | Living space

The option to downsize was not an option for the empty nesters who have resided in this home for over twenty-five years. Situated in a prestigious neighbourhood in Montreal, the sprawling residence has been the venue for many social events, dinner parties and family gatherings. With grandchildren on the way, the homeowners elected to embark on a renovation that included several rooms in the home. The objective was to inject a modern aesthetic into a new kitchen, library, master bedroom and en suite, while respecting the classic architectural details throughout the rest of the home. The kitchen had been relocated to the garage in a previous renovation, which presented several design challenges. Low concrete ceilings, ventilation ducts and cinderblock walls required diligence in achieving a plan that would create the illusion of height and light. Sombre cabinetry from the previous kitchen gave way to a brighter palette of white and bleached butternut. White surface-mounted monopoints… continue