ArchiWEB Explorer: Restaurants

Results 1 - 10 of 16

Results

BEN THANH Restaurant / NISHIZAWAARCHITECTS

© Joshua Breidenbach © Joshua Breidenbach

ƯU ĐÀM Vegetarian Restaurant / Le House

Courtesy of Le House Courtesy of Le House
  • Architects: Le House
  • Location: 34 Hàng Bài, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam
  • Designer: Le House
  • Area: 1000.0 m2
  • Project Year: 2016
Courtesy of Le House Courtesy of Le House

Text description provided by the architects. Located in the heart of a crowded Hanoi Street, Ưu Đàm Vegetarian quietly blossoms as a verdant and peaceful oasis welcoming thirsty pedestrians on the desert. Walking through the terrace, passing the Multi-face Buddha relief sculpture, visitors merge themselves into Ưu Đàm’s space to cast off all their burdens outside the gate.

Graffiti Cafe, a Concept of Leisure with Unique Contemporary Design in Varna, Bulgaria

Life is more beautiful if occasionally we take the time to enjoy life’s little pleasures like meeting with good friends and taste a cup of coffee while listening to music in a unique atmosphere like seems to be from these pictures. We stumbled across this gorgeous leisure destination in Varna, Bulgaria and decided to share with you guys, because we love its original-looking design and flawless execution. It’s called Graffiti Cafe and is part of a four-story, chic boutique hotel, along with a gallery of modern art, restaurant and nightclub. Despite its suggestive name, Graffiti, the beautiful place doesn’t have a hint of graffiti anywhere.

Unique concept of restaurant

Royal Exchange Grind by Biasol: Design Studio | Café interiors

Since it opened in 1571, London’s Royal Exchange has been a hub for commerce in the heart of the city. Originally designed for trading stocks and later expanded to incorporate retail, it has been rebuilt three times, including the current 1844 version. These rich layers of history were the starting point for Royal Exchange Grind, a chic espresso and cocktail bar housed within the historic building. The project evolves the minimalist design language our studio has developed with entrepreneurs Kaz James and David Abrahamovitch, the founders of Grind & Co., for their other locations in Shoreditch, Soho, Holborn, Covent Gardens and London Bridge. The building’s imposing neoclassical facade is characterised by arching six-metre-high windows that flood the space with light. The clean lines and elegant materiality of the new interior were designed to accentuate the tenancy’s heritage elements. To develop the interior scheme, we worked with a local heritage architect who guided us through t… continue

Café Origo / Lama Arhitectura

© Radu Malasincu

Arquitectos: Lama Arhitectura
Ubicación: Bucarest, Rumania
Arquitectos A Cargo: Dan Enache,Calin Radu, Radu Nenita
Área: 65.0 m2
Año: 2013
Fotografías: Radu Malasincu

A Taste of Japan: Immersive Animated Restaurant Shifts with the Seasons

[ By SA Rogers in Art & Installation & Sound. ]

The exclusive experience of dining at this Tokyo restaurant, which serves just eight patrons a day, is not really about the food – though Saga Beef restaurant Sagaya-Ginza is not necessarily lacking in quality. It’s just that watching nature spring to life all around you, cycling through the seasons to represent some of Japan’s most striking natural beauty, tends to eclipse whatever’s on your plate. Art collective teamLab, known for their creative projection-based installations, created a multi-sensory immersive experience with ‘Worlds Unleashed and Then Connecting.’

VIP Dining Experience at Pak Loh Restaurant in Hong Kong

Opened since 1967, Pak Loh is a traditional, Hong Kong based family restaurant that serves Chiu Chow cuisine, a particular Chinese food. Situated in the heart of a building block in Causeway Bay district, Hong Kong, their highly successful flagship restaurant got in 2012 a new image for its public entrance area and for ‘Lo Mei food preparation area’, which was transformed into an exclusive VIP dining room by Hong Kong & Antwerp based architectural design and research practice LEAD.

Restaurant entrance

This new lounge area is somehow separated from the restaurant main entrance by a public passageway, being positioned in front of the building block’s façade of the Pak Loh Chiu Chow Restaurant, situation that was seen as an opportunity by LEAD’s architects and designers to engage those passers by in an authentic and playful visual theatre. Causeway Bay’s busy street-life and the VIP room hidden deep inside interact in a beautiful manner, all designed elements ensuring a continuity between the publically accessible space and the private one.

Restaurant Auriga / Sanjay Puri

© Vinesh Gandhi

Arquitectos: Sanjay Puri
Ubicación: Mumbai, Maharashtra, India
Área: 335.0 m2
Año: 2013
Fotografías: Vinesh Gandhi

Uhee Sushi / House Design

© Joy Liu

Arquitectos: House Design
Ubicación: Kaohsiung City, Taiwán
Área: 50.0 m2
Año: 2014
Fotografías: Joy Liu